Blijf op de hoogte

 
EHBC [Ervaren hulp bij ceremonies]

1:1 MENTORSESSIES

 
 

 

Mentorsessies, 100% maatwerk en 1:1 begeleiding voor ceremoniesprekers, ritueelbegeleiders, ceremonie ontwerpers, ritual coaches en iedereen die werkt met ceremonies, symbolen en rituelen

van Rookie tot 
[Ritual] Rockstart


‚ö°ÔłŹ voor beginners die graag een vliegende start maken‚ö°ÔłŹ

‚ö°ÔłŹ voor ervaren ceremoniemakers klaar voor hun versie 2.0.‚ö°ÔłŹ

 

Wie ben je? 

Je bent een beginnend ceremoniemaker
Je hebt een heerlijke opleiding achter de rug en klaar voor je eerste ceremonie

Je komt thuis. Waaahhhhh!! Zoveel ceremonies dat je gaat maken. NIET NORMAAL! Je hebt er zoveel zin in. 
Dan ineens. Ontnuchtering. Die drive om 'iets' met ceremonies verandert in paniek. In de vertrouwde omgeving van je lesgroep, op een afgelegen plek, tijdens je opleiding ging het prima maar nu?
Onzekerheid slaat toe en je voelt je niet helemaal klaar. Waar begin je? 

Je bent een ervaren rot in het vak en een creatieve ondernemer
Jij leeft van je creativiteit en je doet niets liever. 

Toch is er dat gevoel. Je kan het moeilijk omschrijven. Er sluipt routine in je werk. Je verhalen lijken op elkaar alsof je jezelf constant herhaalt. Inspiratie is zoek want de fut is uit je creatieve proces. Nadenken en gesprekken met mensen zijn vermoeiend. Het is soms zoeken naar woorden en idee√ęn.¬†

Zal ik een geheim vertellen?
Je bent niet de enige en de eerste die me dat vertelt. Daarom ben je meer dan welkom in mijn atelier voor: 

‚ö°ÔłŹ¬†een enkele¬†brainstormsessie online of live
‚ö°ÔłŹ¬†een¬†korte¬†traject¬†van 6 uur¬†in de¬†Denktank¬†
‚ö°ÔłŹ of een¬†op¬†maat gemaakt¬†programma¬†met de VIP Sessies

Wil je graag goed kunnen bepalen welke sessie jij het beste kan inzetten, boek dan een kennismakingsgesprek.
Zo kan ik samen met jou nagaan of ik jou kan helpen. 

Jouw startschot voor een magische reis
Waarom kiezen voor hulp?

Dit is het verhaal van Sarah

Sarah is al ongeveer 10 jaar ceremoniespreker. Het laatste jaar slopen er gedachten aan stoppen in haar hoofd. Ze begreep niet goed waarom en boekte een kennismakingsgesprek. "Ik wil een ervaren kapitein eens in mijn hoofd laten kijken", was haar eerste zin in een mail. 
Uit ons gesprek bleek dat Sarah geen uitdaging meer vond in haar werk. De gesprekken met mensen, het spreken tijdens een ceremonie zat nog altijd in haar hart maar er zat teveel herhaling in haar teksten. Ze zocht naar manieren om zichzelf heruit te vinden en liep tegen de muren in haar hoofd aan. 

De denktank mentorsessie bracht soelaas. Sarah koos ervoor om ze live te doen zodat ik mijn arsenaal aan leuke hulpmiddelen in de pipowagen bij de hand had. Ik leerde haar de techniek van het schrijfkompas aan, dat is schrijven vanuit 4 niveaus: doen, denken, voelen en verbinden. Het schrijfkompas zorgde ervoor sat Sarah op een andere manier ging schrijven en vragen stellen. Na onze 6 uur samen, besloot Sarah om niet te stoppen maar op een andere manier te werken. 

Op een andere manier kijken naar datgene
wat je met zoveel passie doet? Ik gun het je van harte.
 Ik ben Katrien 
 • 25+ jaar ervaring in ceremonies, rituelen en levensverhalen schrijven
 • drijvende kracht achter Rebel Ceremonies en het Keltisch Kollektief
 • zag het vak veranderen van tradities naar persoonlijke ceremonies
 • storyteller, trainer, coach en binnenkort ook auteur
 • creatief en out-of-the-box
 • houd van¬†schone maar vooral juiste ceremonies
 • punkrock chick en liefhebber van Keltische ceremonies en verhalen
 • begeleid liefst anderen in hun¬†mooiste momenten en dus¬†jou
 • ontwikkelaar van unieke ontwerpmethodes voor ceremonies
 • kent de¬†psychologie achter rituelen van¬†voren naar achteren
 • volgens anderen een excellente luisteraar en ritual whisperer
 • doortastend en soms een beetje brutaal
 • introvert maar niet op het podium
 • sterkte architect en groeimotor die het potentieel in een creatieve ondernemer heel snel inschat en empowert
Yes! You are my ritual whisperer too
Goed starten?

Dit is het verhaal van Karin

Karin is een startende ceremoniespreker die blokkeerde bij de gedachte dat je maar 1 kans hebt om het goed te doen. Ze had alle capaciteiten. Ze schreef steengoeie verhalen, had een prachtige stem. Ze was creatief, kon spelen met woorden en rituelen en toch... geraakte ze niet voorbij die startersdrempel. 

Met een Denktanksessie loodste ik haar doorheen haar denkprocessen tot ze thuiskwam in haar identiteit als ceremoniespreker. Toen kon ze beginnen voelen en vanuit het voelen ging ze beslissen. Toen ze een paar weken later haar eerste opdracht in handen had, keek ik tijdens een brainstormsessie nog even mee naar haar ceremonie en haar teksten en gelukkig bleef het niet bij een ceremonie maar werkt ze nu voltijds als ceremoniespreker. 

 

Dit is het verhaal van Eva

Eva studeerde letterkunde en werkte al 15 jaar als copywriter. Ze wist perfect hoe ze een levensverhaal moest schrijven, had woord gestudeerd aan de kunstacademie en stond dus ook al meermaals op een podium. Wat er voor haar ontbrak was de omzetting van verhaal naar ceremonie, hoe ze de juiste prijs moest vragen, welke klanten bij haar pasten. 

Haar Denktanksessies waren heel specifiek gericht op die omzetting. Ik leerde haar de techniek van het schrijfkompas aan waarmee je eerst alle onderdelen van een ceremonie schrijft vanuit flow en je creatieve brein en pas daarna heel bewust gaat nadenken over woorden, zinsconstructie en grammatica. Dat gaf haar ook inzicht in de duur van haar schrijfprocessen en zo kon ze beter haar prijs bepalen. 

Brainstorm sessie

295‚ā¨

exclusief 21% btw

 • 2 uur begeleiding¬†
 • enkel online¬†
 • niet opspitsbaar in 2x 1uur
 • geen gespreide betaling mogelijk¬†
Geef me jouw brein

Denktank sessie

695‚ā¨

exclusief 21% btw

 • 6 uur begeleiding
 • per uur of 2 uur online¬†
 • per 2 uur of 3 uur¬†op locatie
 • je betaalt in 3 keer
Denk met me mee

VIP Sessies

3690‚ā¨

exclusief 21% btw

 • 1¬†uur online voor je plan van aanpak
 • 21 uur mentorsessies vrij in te plannen
 • 3 uur ontwerp begeleiding (1e) ceremonie
 • handboek + werkboek¬†+ werkmateriaal
 • online lesmateriaal¬†
 • je betaalt in 12 keer
Ik wil meer weten
Wil je mij persoonlijk opleiden?

Dit is het verhaal van Lieve

"Ik heb echt al zoveel kennis in mijn rugzak zitten dus ik wil heel gericht opgeleid worden, op maat gemaakt", was het vervolg op haar vraag. Zelf had ik het opleiden stopgezet maar van deze vraag ging werd mijn hart heel erg warm dus ging ik samen met Lieve op zoek. Hoe doen we dat dan? Wat heb je nodig? Wat kan je al? Waar wil je bijleren? 

Eerst vulde ze een vragenlijst in over de vaardigheden en rollen in ons vak. Dat hielp mij om een plan van aanpak te maken. Het werd een traject met tussentijdse mentorsessies, oefeningen en huiswerk. Lieve kreeg ook toegang tot de online opleiding ceremoniespreker met video, audio en handboeken. Ze miste het niet om in groep te leren omdat ze tijdens de terugkomdagen meer dan genoeg inspiratie kon opdoen.  Dit zijn dagen waarop iedereen die een Denktank sessie, VIP traject of opleiding volgde kan komen bijtanken.

Ik vond die eerste keer zelf ook heel spannend maar met 25 jaar ervaring zag ik telkens opnieuw de antwoorden, kon ik bijsturen en doorvragen. Heel eerlijk? Ik denk dat ik nog meer dan Lieve genoot van deze manier van werken. Opleiden werd opnieuw heel plezant. 


Dit is het verhaal van Hannelore

Ze wilde zo graag starten als ceremoniespreker maar had ontzettend veel moeite om mentaal aanwezig te blijven in een groepstraject. 

Voor Hannelore waren de VIP Sessies ideaal, het was een privé-opleidingsprogramma waarmee ze op haar eigen tempo aan de slag ging. Elke keer wanneer Hannelore een module had afgewerkt, kreeg ze 2 uur privéles in mijn pipowagen. Daardoor kon ik heel gericht antwoorden op haar vragen en meer uitleg geven bij de dingen die niet duidelijk waren. Hannelore koos niet in haar traject niet voor een begeleiding bij haar eerste ceremonie maar vroeg me om met haar een strategisch plan op te stellen voor de start van haar onderneming. 


De VIP Sessies worden dus echt 100% afgestemd op wie jij bent. Je hebt  21 uur ter beschikking die je vrij kan inzetten naargelang behoefte en paniekaanvallen. 

Ik graag meer weten over de VIP Sessies